Hoppa till sidans innehåll

Bandyhall


På Karlstad kommuns hemsida kan man nu följa processen med bandyhall på Tingvalla. 

Följ länken: https://karlstad.se/karlstadvaxer/projekt/arenautveckling2/tingvallaisstadion/


2020-06-25 - K
ort rapport från uppstartsmötet med Karlstad kommun, avseende Tingvalla IS

Som jag tidigare berättat kommer NCC att vara totalentreprenör, NCC är upphandlade i fas-1 vilket innebär en projekteringsfas, och innan fas-2 (produktionsdelen) inleds ska både innehåll och kostnad för ishallen vara överenskommet. En budget runt 213 miljoner finns avsatt.

Byggstart, har vi is föreningar lovat, kan göras 1 mars 2021. Dessförinnan kommer det ändå att genomföras en del rivningsarbeten. Se bifogad bild. Dessa rivningsarbeten innebär en del arbete för oss. Klubbstugan ska vara tömd v50 i år, ungdomsförråden utflyttade till säsongsslut. Vi har därför ett uppdrag att beskriva MGF minimibehov för att upprätthålla verksamheten under de två produktionsåren. Det positiva är att bandy redan under säsongen 2021/22 kan spelas inomhus, om än i en nästan tom hall.

 

 

Etapp 1 2021
Inbyggnad av ispisten ska ske under den isfria säsongen för att inte utgöra ett hinder för utövandet av is sporterna. Isfri säsong är mellan 1 mars och 15 oktober.

För att erbjuda allmänhetens åkning, träning och bandyspel inför publik så ska intermistiskt slutbesked finnas framme till 16 oktober 2021 när issäsongen startar.

Det innebär publikplatser för bandy, avfuktning, ventilation, belysning och att myndighetskrav ska vara färdiga för bandyplanens del. Den korta produktionstiden kan innebära att vissa kompletteringar i denna del sker vid senare tillfälle.

Etapp 2 2022
Anläggningens varma delar såsom omklädningsrum, personaldel, driftsutrymmen, förråd, kontor, möteslokaler och cafeteria ska stå färdiga inför säsongen 2022/2023.

Med Vänlig Hälsning

 

Bjarne Andersson
Mosseruds GF
070-3919974

 


 

På Karlstad kommuns hemsida kan man nu följa processen med bandyhall på Tingvalla. Scrolla ner på sidan så hittar ni ett dokument (Programhandling Tingvalla isstadion.pdf) som ganska detaljerat beskriver vad vi kan vänta oss.

Följ länken: https://karlstad.se/karlstadvaxer/projekt/arenautveckling2/tingvallaisstadion/

Uppdaterad: 30 MAR 2020 13:43 Skribent: Gun Ohlsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mosseruds GF - Bandy
c/o Bjarne Andersson, Karlagatan 6
65223 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@mosserudsbandy....

Se all info